Σε «ψαλίδι» του συνολικού ποσού των 735 εκατ. ευρώ που διεκδικεί η ΔΕΗ να ανακτήσει με αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που παρείχε στα νησιά τα έτη 2012-2016 καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Επένδυσης», η ΡΑΕ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να εισηγηθεί στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, το τελικό «πακέτο» των αλλαγών που αφορούν τις χρεώσεις των ΥΚΩ, να επιλύσει το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει από τα πρόσθετα ποσά που έπρεπε να εισπράξει η δημόσια επιχείρηση για την ηλεκτροδότηση των κατοίκων των νησιών με τιμολόγια όπως των υπόλοιπων πολιτών, αλλά και των νέων κριτηρίων υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Σε ό,τι αφορά τα ποσά που διεκδικεί η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΕ ύστερα από ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιεί διαπιστώνει ότι τα ποσά που θα πρέπει να ανακτήσει με αυξήσεις των χρεώσεων ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρεύματος δεν ξεπερνούν τα 350 με 400 εκατ. ευρώ. Οι ανατιμήσεις αυτές θα περάσουν σταδιακά στα τιμολόγια μέχρι το 2022, ώστε να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Περισσότερα στο ependisinews.gr