avatar

Κακά Κορίτσια
Μαρία Λεμονιά, Έλενα Καραμίχαλου

Στα «σαγόνια» της Εφορίας μέχρι τον Ιανουάριο

Ο λογαριασμός ανά μήνα - «Διψασμένα» για 2,3 δισ. τα Ταμεία

7619omxf6a2f5v3br2ay

«Κολλημένα» στα γκισέ της Εφορίας θα παραμείνουν εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις από τα τέλη του τρέχοντος μηνός έως και τον Ιανουάριο του 2018 προκειμένου να αποπληρώσουν τις διογκωμένες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Τα εκκαθαριστικά θα έρχονται το ένα μετά το άλλο και σύμφωνα με τον στόχο του φετινού προϋπολογισμού κάθε μήνα στα δημόσια ταμεία θα πρέπει να μπαίνουν περί τα 2,3 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους. Μεταξύ των άλλων αναλογούν σε μηνιαία, πάντα, βάση, 952.000.000 ευρώ από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, 493.000.000 ευρώ από τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων και 387.000.000 ευρώ από φόρους στην περιουσία (κυρίως από ΕΝΦΙΑ).

Οπως γίνεται αντιληπτό, από αυτόν τον μήνα εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν την όποια ρευστότητα τους έχει απομείνει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά και υπόλοιπα των πιστωτικών τους καρτών τα οποία εξασφαλίζουν πολλές και άτοκες δόσεις προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη λαίλαπα φόρων που βρίσκεται προ των πυλών.

Αναλυτικά, ο «λογαριασμός» ανά μήνα στο ependisinews.gr