Θετικές διαθέσεις αποτυπώνονται στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν, όπως φαίνεται, να στείλουν τον Dow Jones σε νέο ιστορικό υψηλό - το ένατο στη σειρά.

Τα futures της Wall Street σημειώνουν ανοδική πορεία, στον απόηχο των τελευταίων ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, ωθώντας τον Dow Jones σε θετικό έδαφος για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση, αλλά και στο όγδο διαδοχικό ρεκόρ. Μάλιστα, σε επίπεδο εβδομάδας ο δείκτης γνώρισε "άλμα" 1,2%, ενώ μέχρι στιγμής το 2017 έχει τερματίσει 34 φορές σε επίπεδα - ρεκόρ. Ωστόσο, η αγορά διανύει ήδη τον Αύγουστο και ο Σεπτέμβριος πλησιάζει, ήτοι οι δύο χειρότεροι παραδοσιακά μήνες για τους επενδυτές.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 0,14%, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,10% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν κέρδη 0,17%.

Ράλι της τάξεως του 27% γνωρίζει η μετοχή της NxStage Medical, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά από την είδηση της εξαγοράς της από τη γερμανική Fresenius Medical Care AG & Co.. Κέρδη άνω του 2% σημειώνει, εν τω μεταξύ, η μετοχή της Tyson Foods, έπειτα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη γ’ τριμήνου.

Έδαφος κερδίζει και το δολάριο σε μια προσπάθεια διατήρησης της ανοδικής τάσης που κατέγραψε προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ανακάμπτοντας από το χαμηλό 15 μηνών. Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας ενισχύουν το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.