Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν ΝΔ και ΔΗΣΥ με αφορμή το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του Τύπου» για τη νέα κυβερνητική παλινωδία στο καυτό θέμα της αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων. Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου» ανέδειξε την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση άφησε να περάσουν 18 μήνες για να τροποποιήσει Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά την τοποθέτηση συστημάτων εισροών εκροών καυσίμων στα πλωτά μέσα μεταφοράς πετρελαιοειδών, ώστε οι διατάξεις της να γίνουν εφαρμοστέες.

Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό η ΠΟΠΕΚ, παρέλειψε παράρτημα της παλιάς Απόφασης με την οποία καθιερώνονταν η καταγραφή και η δημιουργία μητρώου δεξαμενών, ώστε να εντοπιστούν οι παράνομοι αποθηκευτικοί χώροι και να καταπολεμηθεί η λαθραία διακίνηση καυσίμων.

Η ΝΔ παρενέβη στο θέμα και εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την είτε για «ανικανότητα» είτε για «διαπλοκή»: «Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από την υπερφορολόγηση, που κόβονται μισθοί, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Την ώρα που κοινωνικές δομές καταρρέουν, που καρκινοπαθείς αποκλείονται από θεραπείες, πυροσβεστικά και ασθενοφόρα παραμένουν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χρημάτων για τη συντήρησή τους. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια επειδή αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένους νόμους για τον έλεγχο αγοράς καυσίμων» λέει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει: «Υποσχέθηκαν 1,5 δισ. ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Από αυτά, υποτίθεται, θα χρηματοδοτούσαν τις ψεύτικες υποσχέσεις τους. Εισπράττουν λιγότερα από 3.000.000 ευρώ τον χρόνο».

*Περισσότερα στην «Ελευθερία του τύπου» που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας.