Οι συζητήσεις για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, μετά από τη λήξη των γερμανικών εκλογών το Σεπτέμβριο, αναφέρει το CNBC σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά, αυτό που θέλει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η Ελλάδα, είναι να αποφύγει να εισέλθει σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι χρειάζεται ελάφρυνση χρέους. Και αυτό είναι το σημείο που εντοπίζεται «πρόβλημα». «Υπάρχει τώρα φως στο τούνελ», είχε δηλώσει τον Ιούνιο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μετά από μήνες συγκρούσεων, η ΕΕ και το ΔΝΤ είχαν αποφασίσει να απελευθερώσουν περισσότερα κεφάλαια διάσωσης για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό μόνο από το τρίτο δάνειο να ανέρχεται στα 40,2 δισ. ευρώ,

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πήραν πολύ μικρά μέτρα για την ελάφρυνση χρέους τότε, αλλά αυτά τα μέτρα ήταν λιγότερα από την ελάφρυνση χρέους για την οποία πίεζε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πηγη: capital.gr