Η συμμετοχή της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας είναι μονόδρομος για την πρόοδο της χώρας μας καθώς η ψηφιακή οικονομία τρέχει με 7 φόρες μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης διεθνώς και είναι μια ευκαιρία που δεν αντέχουμε να προσπεράσουμε. Η WIND Ελλάς, με την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία της, πρωτοστατεί στη διαμόρφωση του ψηφιακού οδικού χάρτη και ταυτόχρονα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα και την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Τοποθετώντας την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, τόσο στην κινητή όσο και σταθερή, στην κορυφή των στρατηγικών της προτεραιοτήτων, η WIND υλοποιεί ήδη ένα 5ετές επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκατ. Ευρώ που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα επικοινωνίας για τους συνδρομητές της. Ο ένας πυλώνας του επενδυτικού της πλάνου αφορά το δίκτυο 4G και τις επόμενες γενιές δικτύων στην κινητή τηλεφωνία και ο δεύτερος πυλώνας αφορά στο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς που αναπτύσσει η εταιρεία.

Πρόκειται για ένα μεγάλο τεχνολογικό και κατασκευαστικό έργο που έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και αφορά στην κάλυψη ως και 500.000 γραμμών σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη, εξασφαλίζοντας ταχύτητα σύνδεσης στο Internet που θα αγγίζει το 1 Gbps!

Η κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς της WIND έχει ήδη ξεκινήσει., Πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο στην Καλαμάτα και προοδευτικά θα αυξάνονται οι περιοχές στην Αττική & τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα καλύψει επίσης τη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Η σύνδεση στο διαδίκτυο με πολύ μεγάλες ταχύτητες και η μεγάλη χωρητικότητα που προσφέρουν τα δίκτυα νέας γενιάς θα επηρεάσουν σημαντικά κάθε τομέα της κοινωνίας και είναι σίγουρο πως θα συμβάλλουν προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Οι ευρυζωνικές συνδέσεις έχουν ήδη μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, ψωνίζουμε και εργαζόμαστε, ακόμα και πώς κοινωνικοποιούμαστε με τους φίλους μας. Η εξέλιξη θα είναι ακόμα εντυπωσιακή σε περιοχές όπως το «έξυπνο» σπίτι ή οι «τηλε-υπηρεσίες» , όπως για παράδειγμα η τηλεϊατρική. Η χώρα μας έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στην αρχή του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της Ευρώπης και για όλους τους εργαζόμενους στη WIND αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση.