Στην πρόσληψη ειδικού συμβούλου που θα αναλάβει να σχεδιάσει τη στρατηγική αναχαίτισης των ληξιπρόθεσμων αλλά και να αναθέσει σε εισπρακτικές εταιρείες το κυνήγι των οφειλετών προχωράει η ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης ανήγγειλε στη διάρκεια παρουσίασης των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή της εταιρείας-συμβούλου η οποία, έναντι αμοιβής, θα υλοποιήσει τις προαναφερόμενες ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει και σχέδιο τιτλοποίησης των χρεών. Δηλαδή, να πουλήσει τις οφειλές της ΔΕΗ έναντι ενός ποσού, προκειμένου να καθαρίσει το χαρτοφυλάκιο της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, ωστόσο ο κ. Παναγιωτάκης, με αφορμή τη μείωση της κερδοφορίας που παρουσίασε η εταιρεία κατά 46,8% των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), στα 284.700.000 ευρώ, και των καθαρών κερδών κατά 74,8%, στα 14.400.000 ευρώ, επέρριψε ευθύνες σε κυβερνητικές επιλογές αλλά και σε αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).