Μπορεί η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ να έχει λάβει πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, πλην όμως, όπως φαίνεται, το «σκέφτεται» ακόμη!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», παρότι η κυβέρνηση είχε μέσω διαρροών προσδιορίσει και την ημέρα άφιξης (29 Σεπτεμβρίου) της «σιδηράς κυρίας» του Ταμείου, φαίνεται πως αυτή το… ξανασκέφτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ναι μεν το ΔΝΤ είχε λάβει την πρόσκληση, αλλά ποτέ δεν όρισε ημερομηνία για την επίσκεψη της κ. Λαγκάρντ.

Πλέον η άφιξή της στην καλύτερη περίπτωση αναβάλλεται και στη χειρότερη ματαιώνεται για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος σχετίζεται με την πάγια θέση του Ταμείου για την ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης των εγχώριων τραπεζών, την οποία δεν ασπάζεται τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι. Ο δεύτερος σχετίζεται με την πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στη Γερμανία εν αναμονή του σχηματισμού κυβέρνησης και της επιλογής του νέου υπουργού Οικονομικών.