Μετά από 9 μήνες καθυστέρηση και αφότου έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη λοταρία αποδείξεων (ν. 4446/2016), το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, διευκρινίζοντας ότι τα χρηματικά έπαθλα που απονέμονται με το πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων δεν υπόκεινται σε κατάσχεση, παρακράτηση ή συμψηφισμό με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το ελληνικό δημόσιο.

Και αυτό γιατί έστω και καθυστερημένα διαπίστωσε ότι υπάρχει κίνδυνος να ατονήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών αν ξέρουν πως, ακόμα κι αν σταθούν τυχεροί, το έπαθλο θα κάνει φτερά αν χρωστάνε στην εφορία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», μετά την ψήφιση της τροπολογίας, πηγές από την Καραγεώργη Σερβίας υποστηρίζουν ότι είναι θέμα ημερών να υπογραφεί και η απόφαση για το πώς ακριβώς θα γίνονται οι κληρώσεις, με μόνο σίγουρο ότι το μηνιαίο έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς. Όσον αφορά τα 8.000.000 ευρώ των προηγούμενων μηνών, αναμένεται μία κλήρωση την περίοδο των Χριστουγέννων, για άγνωστο ακόμη αριθμό τυχερών φορολογουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η πρώτη κλήρωση να γίνει τον Οκτώβριο για πληρωμές με κάρτες που έγιναν τον Σεπτέμβριο, ενώ ενδέχεται τον Δεκέμβριο να γίνει μια σούπερ κλήρωση για τις συναλλαγές με κάρτες που έγιναν από Ιανουάριο μέχρι και Αύγουστο.