Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά συζητείται σήμερα η αίτηση εξυγίανσης της εταιρείας Λεμονής (αλυσίδα υποδημάτων Καλογήρου) από τον επιχειρηματία Σάμι Φάις, με βάση το σχέδιο που έχει κατατεθεί και συμφωνηθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη στις 21 Ιουνίου. Η απόφαση από το δικαστήριο αναμένεται να εκδοθεί έως τα τέλη του έτους.

Στο νέο σχήμα η οικογένεια Λεμονή θα παραμείνει με ποσοστό 15%, στο 70% υπολογίζεται το ποσοστό του ομίλου εταιρειών Σάμι Φάις, ενώ το υπόλοιπο 15% θα περάσει στα χέρια της Αττικά Πολυκαταστήματα. Σε ό,τι αφορά τους νέους μετόχους, αυτοί θα βάλουν 12 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στη συμφωνία εξυγίανσης προβλέπεται πως ποσό 15 εκατ. ευρώ, που απορρέει από το σύνολο του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού θα μεταφερθεί στη νέα εταιρεία μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας Λεμονής προβλέπει επιστροφή σε θετικά EBITDA από το 2018 και επιστροφή του τζίρου στα επίπεδα του 2016 την ίδια χρονιά. Εκτιμά, επίσης, πως ο τζίρος της Λεμονής, από τα 43,033 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι και τα 30,123 εκατ. ευρώ που είναι η πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά, θα φθάσει στα 45,184 εκατ. ευρώ και στα 54,963 εκατ. ευρώ το 2023.