Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να «σκαρφαλώνει» κοντά στο ένα ευρώ, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί κατά τη διαδικασία παραλαβής ώστε να αποφευχθούν «δυσάρεστες» αστοχίες ή χρεώσεις.

Πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε η πώλησή του, είχε καταγραφεί μέση τιμή στα 0,927 ευρώ το λίτρο. Το εύρος των τιμών ήταν παρόμοιο με το χθεσινό. Πάντως εκτιμάται ότι σε περιοχές απομακρυσμένες και σε νησιά το πετρέλαιο αναμένεται να κινηθεί κοντά στην περιοχή του 1 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα, με τις τιμοληψίες, αναφέρει η «Ελευθερία του Τύπου», στις μεγάλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

-Η ΕΚΟ πουλά το πετρέλαιο στα 0,939 ευρώ το λίτρο για τις περιοχές της Αττικής και της Αχαΐας. Στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά ένα 1 λεπτό του ευρώ, στα 0,929 ευρώ το λίτρο.

-Η BP διαμόρφωσε τιμές στα 0,949 ευρώ το λίτρο για την Αττική και στα 0,939 ευρώ το λίτρο για Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

-Η Shell (Coral) πουλά το πετρέλαιο για ποσότητες άνω των 300 λίτρων με τιμή στα 0,945 ευρώ το λίτρο.

-Η Avin, για εκείνους που θα κάνουν παραγγελίες πάνω από 1.000 λίτρα, διαθέτει το πετρέλαιο προς 0,938 ευρώ το λίτρο και για ποσότητες 500 λίτρων 0,948 ευρώ.

-Η Ελίν έκανε χθες πρεμιέρα με τιμή στα 0,938 ευρώ το λίτρο.

Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών έχουν και φέτος προχωρήσει σε προσφορές, επιδιώκοντας να προσελκύσουν αγοραστές. Έτσι κάνουν ευκολίες πληρωμής ακόμη και με εννιά άτοκες δόσεις, ανάλογα με την τράπεζα που συνεργάζονται.

Η ζήτηση του πετρελαίου κυρίως στα αστικά κέντρα νότια της χώρας αναμένεται να είναι ασθενική, λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών. Στα βόρεια ενδεχομένως να υπάρχει ζήτηση, αλλά κι αυτή μικρή.