Όσο δεν μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του καταθέτη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα capital control θα παραμένουν, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στον Γιώργο Τράγκα ο Τάσος Γκιάτης, πρόεδρος του συλλόγου προσωπικού της Alpha bank. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γκιάτης τόνισε πως το τραπεζικό σύστημα σήμερα έχει αλλάξει τελείως και είναι στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής, ενώ σημείωσε πως το τραπεζικό σύστημα μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη κρίση, λέγοντας πως για τα «κόκκινα» δάνεια οι ξένοι θέλουν λύση μέσα σε δυο χρόνια.

Ανέφερε επίσης πως, εάν δεν σταθεί στα πόδια του το τραπεζικό σύστημα, δεν μπορεί να λειτουργήσει η ελληνική οικονομία. Σε ό,τι αφορά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε πως αυτό θα φανεί από τα στρες τεστ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να λυθεί το θέμα των «κόκκινων» δανείων, υπογραμμίζοντας πως έχει αποφευχθεί το κούρεμα των καταθέσεων.

Υπογράμμισε ότι σήμερα οι τράπεζες ρευστοποιούν την περιουσία τους, όπως τις θυγατρικές τους, και τόνισε επίσης πως οι πολιτικοί δεν μπορούν να επιβάλουν απόψεις στις τράπεζες, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα ελέγχονται από τους θεσμούς. Παράλληλα, τόνισε πως οι επενδυτές φεύγουν επειδή σε μια χώρα πρέπει να έχεις κανόνες, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, οι τραπεζικοί φοβούνται για την εργασία τους και όχι για το μισθολογικό τους, ενώ είπε ότι έχουν γίνει τεράστιες μειώσεις στους μισθούς, που ξεπερνούν και το 30%. Για το ταμείο των τραπεζών είπε ότι είναι μια βόμβα που θα σκάσει σύντομα. Είπε, τέλος, πως η ΝΔ έχει ένα σχέδιο γύρω από την επιχειρηματικότητα… ενώ είπε ότι θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με το ασφαλιστικό.