Σε αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης, η οποία τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ήταν μειωμένη, προσδοκά ο εμπορικός κόσμος κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Σήμερα ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, τα καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας δίνει σχετικές οδηγίες και διευκρινίσεις στις ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ σε επιστολή της, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.