Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Παρά τα κατά καιρούς λεχθέντα από πλευράς κυβέρνησης, τα ποσά με τα οποία θα επιβαρυνθούν και φέτος οι ιδιοκτήτες οχημάτων παραμένουν ίδια με τα προηγούμενα έτη. Οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν τη συγκεκριμένη φορολογική υποχρέωση μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρόκειται να αποσταλούν ειδοποιητήρια στους φορολογούμενους, αλλά αυτά θα αναρτηθούν στο TAXISnet. Οι φορολογούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε τους κωδικούς τους είτε απλώς τον συνδυασμό του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και του ΑΦΜ τους. 

Τι θα πληρώσουμε

Τέλη κυκλοφορίας με βάση το έτος ταξινόμησης

 Κινητήρας      Εως το 2000                  2001- 2005          2006-31/10/2010

 

Τέλη κυκλοφορίας με βάση την εκπομπή ρύπων


Διοξείδιο του άνθρακα ανά χλμ.  Ανά γραμμ. εκπομπών C02 σε ευρώ  Τέλη κυκλοφορίας

Βήμα-βήμα η εκτύπωση


Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής ο υπόχρεος θα πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση gsis και στη συνέχεια να κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Εν συνεχεία θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «επιτυχής αναζήτηση» και το μόνο που απομένει είναι να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».