Μηνιαίους λογαριασμούς θα εκδίδει σύντομα η ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης. Αυτό θα αφορά στους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά. Σε ομιλία του στο συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017» του ΙΕΝΕ χαρακτήρισε ανέφικτο και αχρείαστο τον στόχο του μνημονίου για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% και μίλησε για στρεβλώσεις της αγοράς που πρέπει να αρθούν.

Όπως επισήμανε μιλώντας την Πέμπτη στο συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017» του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), σε πρώτη φάση η επιχείρηση θα αρχίσει να εκδίδει μηνιαίους λογαριασμούς για τους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά, οι οποίοι σήμερα ανέρχονται σε 800.000. Στόχος είναι, έως τα τέλη του επόμενου έτους, οι ηλεκτρονικοί πελάτες να φτάσουν τα δύο εκατομμύρια.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, σημείωσε ότι απαιτείται ένα τιτάνιο έργο για τη μετακίνηση 4,5 εκατομμυρίων ρολογιών της ΔΕΗ στους ανεξάρτητους προμηθευτές, ώστε να μειωθεί με βάση τις μνημονιακές απαιτήσεις το μερίδιο της επιχείρησης στο 50% έως το 2020.