Σημαντική αύξηση κατά 1 δις. ευρώ, παρουσιάστηκε στις καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, από τα 122,57 δις. στο τέλος Σεπτέμβρη, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 452 εκατομμύρια και έφτασαν το ποσό των 123,68 δισεκατομμύρια για τον μήνα Νοέμβριο.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων ανέβηκε στο 6.6% από το 4.8% που ήταν τον περασμένο μήνα, ενώ για τον μήνα Οκτώβρη είχε σημειωθεί μια μείωση της τάξεως του 0.9% στη ροή χρηματοδότησης, πέφτοντας κατά 614 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε στο 4% από 4.7% που ήταν τον Οκτώβρη, με την ροή χρηματοδότησης να είναι αρνητική κατά 276 εκ. ευρώ.

Τον περασμένο μήνα η καθαρή ροή χρηματοδότησης σε ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις, ήταν επίσης αρνητική κατά 65 εκ. ευρώ, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να είναι μηδενικός.