Πρώτα θα κριθούν οι κρίνοντες, κοινώς διευθυντές και προϊστάμενοι, οι οποίοι θα αξιολογήσουν το υπόλοιπο προσωπικό, και εν συνεχεία θα περάσουν από την κρησάρα εφοριακοί και τελωνειακοί. Το ζητούμενο, όμως, παραμένει να ξεκινήσει ομαλά η διαδικασία, καθώς η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει προαναγγείλει κινητοποιήσεις και αποχή, στέλνοντας ακόμα και εξώδικα στην ΑΑΔΕ.

Ο επικεφαλής της Γ. Πιτσιλής έχει ξεκαθαρίσει ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση, επισημαίνοντας ότι, παρά τα όσα ακούγονται και διαδίδονται, δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη απόλυσης για όσους δεν περάσουν το τεστ. Το πρώτο βήμα έγινε με την υπογραφή της απόφασης η οποία ορίζει τα κριτήρια αξιολόγησης, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες περί αδιαφανούς διαδικασίας.

Τα κριτήρια ελέγχου καταλληλότητας και επάρκειας των υπαλλήλων σε σχέση με τα Περιγράμματα Θέσεων Εργασίας αναλύονται στις εξής κατηγορίες:

Α. Απαιτούμενα τυπικά προσόντα θέσης εργασίας, γνώσεις και εμπειρία.
Β. Επαγγελματικές ικανότητες.
Γ. Επιχειρησιακές ικανότητες.
Δ. Διοικητικές ικανότητες.

Και τι γίνεται με όσους δεν «κουμπώσουν» στα Περιγράμματα Θέσεων; Εφόσον κριθεί από την ειδική επιτροπή ότι υπάρχει άλλη θέση, σε άλλη υπηρεσία της ΑΑΔΕ, στην οποία ο υπάλληλος μπορεί να ενταχθεί, εισηγείται στον διοικητή την κατάταξη του υπαλλήλου εκεί. Αν, όμως, κριθεί ότι δεν υπάρχει κατάλληλη θέση σε άλλη υπηρεσία της Αρχής όπου ο υπάλληλος μπορεί να ενταχθεί, εισηγείται στον διοικητή τη μεταφορά του υπαλλήλου από την ΑΑΔΕ.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 1/12/2017