Σε απόγνωση αφήνει η κυβέρνηση χιλιάδες πολύτεκνους συμπολίτες μας, καθώς βάζει «μαχαίρι» στα επιδόματα που παίρνουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους.   Πάνω από 70.000 πολύτεκνες οικογένειες θα χάσουν το επίδομα που παίρνουν, ενώ πολλές ακόμη οικογένειες θα δουν το βοήθημα να μειώνεται στα 500 ευρώ ετησίως.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» στο ρεπορτάζ του Θοδωρή Βγενή, η κυβέρνηση επιλέγει να «τιμωρήσει» με αυτό τον τρόπο τους ήρωες της σύγχρονης Ελλάδας που επιμένουν σε εποχές υπογεννητικότητας και κρίσης να κάνουν μεγάλη οικογένεια.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: «Στο στόχαστρο μπαίνουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, σε μια περίοδο που το δημογραφικό είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα της χώρας. Και αυτό καθώς αφενός από 1ης Ιανουαρίου 2018 θα τεθούν σε ισχύ πιο αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια που μειώνουν δραστικά τον αριθμό των δικαιούχων (π.χ. οικογένεια με 4 παιδιά και εισόδημα πάνω από 37.500 ευρώ δεν δικαιούται επίδομα) και αφετέρου καταργείται το επίδομα ειδικής στήριξης ύψους 500 ευρώ για κάθε παιδί το οποίο θα χορηγηθεί εφέτος για τελευταία φορά.

Πρόκειται για σημαντική απώλεια εισοδήματος, καθώς μια οικογένεια με τρία παιδιά λάμβανε έως σήμερα 1.500 ευρώ τον χρόνο και πλέον με το νέο καθεστώς… τιμωρείται. Επί της ουσίας κατεβαίνει το πλαφόν του εισοδήματος πάνω από το οποίο δεν δικαιούται μια τρίτεκνη ή πολύτεκνη οικογένεια επίδομα, από τα 36.000-48.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, στα 33.750 ευρώ.

Έτσι, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη συμφωνία κυβέρνησης - «θεσμών», καμία οικογένεια δεν θα λαμβάνει επίδομα τέκνων αν δήλωσε εισόδημα πάνω από 34.000 ευρώ.

Πλέον το μοντέλο χορήγησης αλλάζει και θεσμοθετείται ενιαίο επίδομα για όλες τις οικογένειες που πληρούν τα αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και υπολογίζονται σε 750.000».  

Διαβάστε την «Ελευθερία του Τύπου» που κυκλοφορεί σήμερα