Με ρομαντική διάθεση προσέγγισε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πίτερ Κάζιμιρ την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup. «Η σημερινή ψηφοφορία για τον πρόεδρο του Eurogroup είναι σαν να βγαίνεις πρώτο ραντεβού με μια παλιά φίλη και δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα πάρεις το φιλί ή θα μείνετε φίλοι», έγραψε λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας.  

Και όταν τελικά οι συνάδελφοί του προτίμησαν τον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο για τη θέση, ο Κάζιμιρ συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Δεν πήραμε το φιλί απόψε. Αλλά και πάλι, ήταν ένα ωραίο και συναρπαστικό ραντεβού έτσι και αλλιώς».  

Πάντως, η είδηση του αποκλεισμού του Κάζιμιρ μετά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στις Βρυξέλλες σίγουρα έγινε δεκτή με αναστεναγμούς ανακούφισης στην Αθήνα. Άλλωστε, κανείς δεν έχει ξεχάσει τα καυστικά σχόλια του Σλοβάκου πολιτικού κατά της Ελλάδας στις πιο κρίσιμες στιγμές της κρίσης, το 2015.

Ήταν ένας από εκείνους που έβαλαν δημόσια το Grexit στο τραπέζι, γράφοντας στο Twitter πως «ο εφιάλτης των αρχιτεκτόνων του ευρώ ότι μια χώρα θα μπορούσε να αποχωρήσει από το κλαμπ μοιάζει με ρεαλιστικό σενάριο αφότου η Ελλάδα ψήφισε "όχι"».

Και στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι ήθελαν να τιμωρήσουν παραδειγματικά την Ελλάδα για το δημοψήφισμα, όταν τουίταρε ότι «ο συμβιβασμός στον οποίο καταλήξαμε σήμερα το πρωί είναι σκληρός για την Αθήνα γιατί είναι το αποτέλεσμα της "ελληνικής Άνοιξης"». Όσο για τις επικρίσεις που δέχθηκε για τα σχόλια αυτά, ο ίδιος δεν φάνηκε να πτοείται ιδιαίτερα. «Υπάρχει ένα ρητό: Πες σε κάποιον την αλήθεια, δάνεισέ του χρήματα και θα γίνει εχθρός σου», έγραφε τότε.