Στις επιχειρηματικές εξελίξεις επικεντρώθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία τερμάτισαν τις συναλλαγές με μεικτά πρόσημα. Παράλληλα, η προσοχή στράφηκε και στις εξελίξεις γύρω από το Brexit, ενώ τα βλέμματα τράβηξε και το σχέδιο για τη φορολογία στις ΗΠΑ. Τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Γερουσία έχουν περάσει, καθεμία, τη δική της πρόταση και πλέον πρέπει να «γεφυρώσουν» τις διαφορές τους και να συμφωνήσουν στο τελικό σχέδιο που θα υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Γερουσία αποφάσισε, χθες το βράδυ, να ξεκινήσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καλλιεργώντας προσδοκίες για ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης. Στους δείκτες, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02%, με τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών να γνωρίζει ράλι 1,28%. 

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,42%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,18% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,36%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,68% υψηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,77% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε άνοδο 0,20%. Η γαλλική Orange έκλεισε με κέρδη 2,32%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις θα αυξηθούν στα 7,4 δισ. ευρώ το 2018. Οι τράπεζες διαμορφώθηκαν 0,85% υψηλότερα. Η μετοχή της Ladbrokes Coral βρέθηκε στην «κορυφή» του Stoxx 600, με «άλμα» άνω του 29%, έπειτα από την προσφορά εξαγοράς της εταιρείας από την GVC Holdings. Στον αντίποδα, η Steinhoff «κατρακύλησε» στον πάτο του δείκτη, μετά από τη διεύρυνση των ζημιών της, με τη μετοχή της εταιρείας να χάνει 46%.

Ασταμάτητο το Bitcoin

Δεν έχει προηγούμενο η ανεξέλεγκτη άνοδος του δημοφιλούς πλέον κρυπτονομίσματος, το οποίο απολαμβάνει ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση. Το ψηφιακό νόμισμα κινείται ολοταχώς προς τα 16.000 δολάρια, έχοντας εκτοξευτεί πάνω από 4.000 δολάρια σε 2 μόλις 24ωρα! Η κεφαλαιοποίησή του πλέον είναι υπερδιπλάσια της Goldman Sachs με 250 δισ. δολάρια, ενώ ξεπερνά και την… κεφαλαιοποίηση της Νέας Ζηλανδίας! Η Nasdaq ανακοίνωσε την έναρξη διαπραγμάτευσης Bitcoin, και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία του ιντερνετικού νομίσματος δίνουν και παίρνουν, φτάνοντας ακόμα και το 1.000.000 δολάρια!