Στα αζήτητα παραμένουν περίπου 300.000 ευρώ από την πρώτη λοταρία των αποδείξεων, καθώς περίπου 300 τυχεροί φορολογούμενοι από το σύνολο των 1.000 κληρωθέντων είτε αδιαφόρησαν και δεν δήλωσαν τραπεζικό λογαριασμό είτε δεν γνωρίζουν ότι τους κλήρωσε το 1.000άρικο.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι και οι υπόλοιποι 700 τυχεροί δεν έχουν δει ακόμα το χρώμα του χρήματος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ «διπλοκοσκινίζει» τους λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για λογαριασμούς των τυχερών της λοταρίας και όχι τρίτων προσώπων π.χ. λογιστών, που έχουν υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις των κληρωθέντων φορολογουμένων.

Ακόμα κι έτσι η αντίστροφη μέτρηση για τη σούπερ λοταρία των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει και, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, την Παρασκευή θα έχουμε εννέα αλλεπάλληλες κληρώσεις μέσα στην ίδια ημέρα, όπου τα δισεκατομμύρια των ηλεκτρονικών λαχνών, τα οποία θα μπουν στη λοταρία της ΑΑΔΕ, θα αντιστοιχούν στις πληρωμές με κάρτες του πρώτου εννεαμήνου.

Οσο, δε, για τις ηλεκτρονικές πληρωμές του Νοεμβρίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληρωθούν την εβδομάδα πριν από την Πρωτοχρονιά.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά ως εξής:

• Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 1 ευρώ.
• Για συνολικό άθροισμα από 101 μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
• Για συνολικό άθροισμα από 501 μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
• Για το υπερβάλλον ποσό, ένας λαχνός για κάθε 4 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να δουν τον αριθμό των ηλεκτρονικών τους λαχνών μπαίνοντας στη σχετική εφαρμογή (Πρόγραμμα Δημόσιων Κληρώσεων) στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, με χρήση των προσωπικών κωδικών του Taxisnet.