Ορατός είναι ο κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων, αν δεν προχωρήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό των τραπεζών οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε χθες ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες και θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση και κούρεμα καταθέσεων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα». Όσον αφορά τις προβλέψεις για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, ο κ. Λιαργκόβας σημείωσε πως «θα είναι δύσκολο να έχουμε θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς δεν έχουμε επενδύσεις, το κλειδί είναι να γίνουν επενδύσεις».

Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο του ότι θα παγιδευτούμε σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στασιμότητα στο προσεχές διάστημα.

Στο θέμα της αναβλητικότητας που επιδεικνύεται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Λιαργκόβας σημείωσε πως οι κυβερνήσεις πάντα ανέβαλαν τις μεταρρυθμίσεις για αργότερα, αλλά το αργότερα έφτασε και πρέπει να γίνουν πολλά μέχρι το κλείσιμο του προγράμματος. «Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε βροχή από μεταρρυθμίσεις από το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο» σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 22/12/2017