Την Παραμονή των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φορο-λοταρία από το υπουργείο Οικονομικών, με το ποσόν που θα διανεμηθεί να ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι 10.000 τυχεροί θα λάβουν ο καθένας από 1.000 ευρώ.

Οι λαχνοί θα αρχίσουν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή για να τους δουν.

Αμέσως μετά την κλήρωση, στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr) θα αναρτηθεί ο σχετικός πίνακας με όλους τους λαχνούς που κερδίζουν. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τη φορο-λοταρία:

Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 10.000 τυχεροί που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ.

Τα χρήματα θα πιστωθούν την 29η Δεκεμβρίου, εφόσον βέβαια οι τυχεροί έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς iban στην εφαρμογή.

Στις κληρώσεις συμπεριλαμβάνονται οι συναλλαγές με κάρτες και ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής των μηνών Ιανουαρίου έως και Σεπτεμβρίου καθώς και του Νοεμβρίου. Η κλήρωση για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου έγινε στις 30 Νοεμβρίου, ενώ η κλήρωση για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου.

Όσοι κληρωθούν θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό. Υπενθυμίζεται, ότι τα χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.