Τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο, επένδυσης 300 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα στο Οικονομικό Forum των Δελφών ο Γενικός Διευθυντής της Protergia, του ενεργειακού βραχίονα της Μυτιληναίος, Ντίνος Μπερνουμπή. Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στη ΡΑΕ για λήψη άδειας παραγωγής σταθμού συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 650 MW και τόπο κατασκευής το Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Αγ. Νικόλαο στα Ασπρα Σπίτια.

Ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίου αναφερόμενος στο ενεργειακό κέντρο που θα δημιουργηθεί τόνισε ότι θα είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο θα κατασκευαστεί από τον τομέα έργων EPC - ΜΕΤΚΑ η οποία έχει αναλάβει δεκάδες ανάλογα έργα σε όλο τον κόσμο και εγγυάται την έγκαιρη και άρτια σε ποιότητα ταχεία κατασκευή της νέας μονάδας, η οποία θα είναι έτοιμη να λειτουργεί το 2020.

Στο ίδιο συνέδριο ο κ. Μυτιληναίος, μίλησε για την οικονομία, τις προκλήσεις τις ευκαιρίες και τους κινδύνους τονίζοντας ότι είναι μη διατηρήσιμο το πλεόνασμα στο 3,5% όπως και το χρέος και ότι ξεπερνά τον κ. Wiser, η επίλυση του προβλήματος αυτού. Επίσης σημείωσε ότι το καλύτερο είναι οι αποφάσεις να ληφθούν από ανώτατα πολιτικά πρόσωπα και σε χρόνο όσο γίνεται μεταγενέστερο προκειμένου να ληφθούν υπόψιν οι συνεχείς εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα.

Αναφερόμενος στον Εμπορικόπόλεμο που ξεκίνησε με την επιβολή δασμών στο αλουμίνιο και το χάλυβα από την κυβέρνηση Τραμπ, σημείωσε ότι είναι η χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να συμβεί και ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν θα κλιμακωθεί, κάτι που ωστόσο είναι το χειρότερο σενάριο. Όπως είπε χαρακτηριστικά μέχρι σήμερα όλοι οι οικονομολόγοι ακόμη κι αν διαφωνούν στα πάντα συμφωνούσαν ότι το «Το internationaltradeείναι winwin» δηλαδή επικερδές για όλους. Αν αυτό το αμφισβητήσουμε θα είναι καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος δίνοντας μια εικόνα για την προοπτική εξόδου από την κρίση σημείωσε
«Με το μνημόνιο τελειώνουμε τον Αύγουστο όμως όχι με την κρίση. ‘Εχουμε χάσει 25% του ΑΕΠ και μπορεί να χρειαστούμε και 10 χρόνια για να το ανακτήσουμε».