Σε μια μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στη Γλυφάδα το οποίο θα λειτουργήσει υπό τη διαχείριση διεθνούς αλυσίδας προχωρά η Fairfax μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Grivalia Hospitality που ανήκει στην εταιρεία ακινήτων GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ («Grivalia Properties») στην οποία η Fairfax συμμετέχει κατά 51,46%.

Ειδικότερα, η τελευταία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 80% της Ναυσικά Α.Ε. από την Grivalia Hospitality που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Η εταιρεία Ναυσικά έχει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, μέχρι τις 31.12.2081. Στο ακίνητο κατά το παρελθόν λειτουργούσε το φημισμένο ξενοδοχείο «Αστέρια», το οποίο προβλέπεται να ανακατασκευαστεί πλήρως σε υπερπολυτελές αστικό θέρετρο υπό τη διαχείριση επιφανούς διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας. Εμπορικές δραστηριότητες και υπηρεσίες εστίασης θα εξακολουθήσουν να παρέχονται στο εν λόγω ακίνητο.

Η Grivalia Hospitality, ο ξενοδοχειακός επενδυτικός βραχίονας της Grivalia Properties, έχει ξεκινήσει την επενδυτική της δραστηριότητα με στοχευμένες εξαγορές κυρίως στην Ελλάδα, με όραμα τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της, τους συνεργάτες της και την κοινωνία εν γένει.

H Grivalia Properties αποτελεί για τη Fairfax και τον ιδιοκτήτη της Πρεμ Γουάτσα το πιο επιτυχημένο success story στη μέχρι τώρα επενδυτική του δραστηριότητα στην Ελλάδα. Απέκτησε το πρώτο «πακέτο» μετοχών (14,78%) στην εταιρεία που ήταν θυγατρική της Eurobank και λεγόταν Eurobank Properties, τον Αύγουστο του 2012, ποσοστό που αυξήθηκε στο 19,12% και αμέσως μετά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έφτασε στο 41,5%, και στα τέλη του 2017 αυξήθηκε στο σημερινό 51,43%. Το συνολικό κόστος κτήσης του πλειοψηφικού «πακέτου» υπολογίζεται στα 310 εκατ. ευρώ, αλλά η τρέχουσα αγοραία αξία του στο χρηματιστήριο της Αθήνας είναι πάνω από 460 εκατ. ευρώ, αποτελώντας την υψηλότερη επενδυτική θέση της Fairfax στη Ελλάδα.

Η Fairfax έχει καταστατική έδρα στη Wellington Street West 95, στο Τορόντο του Καναδά, και διαθέτει ένα τεράστιο ενεργητικό που ισοδυναμεί με 41 δισ. ευρώ.