Τον πλανήτη όπως θα είναι το 2030 και τις αλλαγές όπως θα έχουν γίνει στην καθημερινότητά μας, στις συνήθειές μας και τις παγκόσμιες ισορροπίες επιχειρεί να αποδώσει σε αδρές γραμμές 8 σημείων το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Συγκεκριμένα σε ένα μικρό βίντεο που ανάρτησε στο Facebook παρουσιάζει τις αλλαγές ως εξής:

1.

Δεν θα υπάρχει ιδιοκτησία και όλοι θα είμαστε χαρούμενοι. Οτιδήποτε χρειαζόμαστε θα παραδίδεται με drone μετά την παραγγελία του.

2.

Οι ΗΠΑ δεν θα είναι η υπερδύναμη του πλανήτη. Μία χούφτα από χώρες θα κυριαρχήσουν

3.

Δεν θα πεθαίνει κανείς περιμένοντας μία δωρεά οργάνου. Δεν θα κάνουμε μεταμοσχεύσεις οργάνων. Αντιθέτως θα εκτυπώνονται νέα.

4.

Θα τρώμε πολύ λιγότερο κρέας. Θα υπάρξει μία περιστασιακή πρόληψη, όχι βασική, για το καλό του περιβάλλοντος και της υγείας μας

5.

1 δισεκατομμύριο ανθρώπων θα μετακινηθούν λόγω των κλιματικών αλλαγών. Θα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη πρόοδο στην υποδοχή και την ενσωμάτωση των προσφύγων.

6.

Όσοι ρυπαίνουν το περιβάλλον θα πρέπει να πληρώνουν αν θέλουν να εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα. Θα υπάρξει μια παγκόσμια τιμή για τον άνθρακα. Έτσι θα περάσουν στην ιστορία τα ορυκτά καύσιμα.

7.

Θα μπορείτε να προετοιμάζεστε να πάτε στον Άρη. Οι επιστήμονες θα έχουν επεξεργαστεί πώς να μείνετε υγιείς στο διάστημα. Θα είναι το ξεκίνημα για ένα ταξίδια για ανακάλυψη εξωγήινης ζωής;

8.

Οι αξίες του δυτικού κόσμου θα δοκιμαστούν σε οριακό σημείο. Οι ισορροπίες που στηρίζουν τις δημοκρατίες μας δεν πρέπει να ξεχαστούν.