Για μια ακόμη φορά  «ξαναχτύπησε» γερμανική εφημερίδα Bild βάλλει κατά της Ελλάδας, γράφοντας «Η Ελλάδα θα κοστίσει και πάλι δισεκατομμύρια ευρώ στους Γερμανούς φορολογούμενους» και επισημαίνοντας ότι, το Μνημόνιο λήγει σε τέσσερις μήνες με το το ελληνικό χρέος να παραμένει στα 330 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμά της, «η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση (σ.σ της Γερμανίας) θέλει να τελεσφορήσουν επιτέλους οι συνεχείς και επίπονες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα». «Η χώρα πρέπει και θέλει να σταθεί και πάλι μόνη της Πρόβλημα: το ύψος του χρέους!», γράφει η «Bild» και συνεχίζει: «Αυτό υπολογίζεται ακόμη περίπου στα 330 δισεκατομμύρια ευρώ. Όλοι γνωρίζουν, επομένως, ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να χρειάζονται μεγάλη ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, που επικαλείται κύκλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το Ταμείο επιθυμεί απομείωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο αυτό προκαλεί τριγμούς στην ομοσπονδιακή βουλή.

«Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε είχαν υποσχεθεί προ τριετίας στη γερμανική Βουλή ότι το ΔΝΤ -ως ιδιαίτερα αυστηρός ελεγκτής- θα μετάσχει στο πακέτο βοήθειας. Αλλά λίγο πριν από τη λήξη του προγράμματος, επισήμως αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, αφού το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση μια νέα, τεράστια ελάφρυνση χρέους», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.