Τη δέσμευση της ΕΝΙ να συνεχίσει τις επενδύσεις που ξεκίνησε στην ΑΟΖ της Κύπρου επανέλαβε ο εκτελεστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, ο οποίος έγινε χθες, Τετάρτη, δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Μέχρι τώρα έχουμε επενδύσει περίπου 700 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και αυτό σημαίνει ότι έχουμε ισχυρή δέσμευση προς τη χώρα. Εχουμε πολλές άλλες δραστηριότητες για τις οποίες είμαστε δεσμευμένοι», είπε ο κ. Ντεσκάλτζι μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη.

Αναφερόμενος στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, (όπου οι γεωτρήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν επειδή η Τουρκία απέκλεισε ναυτικά την περιοχή, ο κ. Ντεσκάλτζι είπε ότι «το οικόπεδο 3 είναι εκεί» και η εταιρεία θα προσπαθήσει ξανά να ολοκληρώσει τη γεώτρηση.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι το 2019 «θα κάνουμε γεωτρήσεις στα περισσότερα οικόπεδα», στα οποία η εταιρεία είναι αδειοδοτημένη.

Επίσης είπε ότι «τα κοιτάσματα που βρέθηκαν στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, τώρα στην Κύπρο, μελλοντικά στον Λίβανο, είναι απολύτως σημαντικά για την Ευρώπη και για την ανάπτυξη της περιοχής», τονίζοντας ότι ο σχεδιαζόμενος αγωγός EastMed είναι πλέον «μια πραγματικότητα».