Ανατροπές στους φόρους περιουσίας, σχεδιάζει η κυβέρνηση και αν τους υλοποιήσει θα αλλάξουν τα πάντα στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ωριμάσει το σχέδιο για την επιβολή του λεγόμενου «φόρου πλούτου» όπου θα επιβάλλεται επί του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών. Στο ίδιο πλαίσιο, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί ή καλύτερα θα αντικατασταθεί από έναν νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ο παλαιός ΦΜΑΠ) ο οποίος όμως θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο που θα επιβληθεί.

Ο λεγόμενος «φόρος πλούτου» θα βασίζεται στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με τα στοιχεία που είχαν καταθέσει οι φορολογούμενοι την περίοδο 2017-2018. Ο γενικευμένος φόρος θα επιβάλλεται όχι μόνο στα ακίνητα αλλά και σε όλα τα κινητά περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, έργα τέχνης, σκάφη αναψυχής και άλλα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράττει όσα και με τον ΕΝΦΙΑ, επομένως, θα υπάρξουν μεν μειώσεις στους συντελεστές του φόρου ακινήτων ώστε να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι ιδιοκτήτες, αλλά με τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία τα έσοδα θα είναι όπως και σήμερα, 2,65 δις ευρώ, ίσως και ακόμη περισσότερα.

Πηγή: in.gr