Μετά την πολυαναμενόμενη συμφωνία του Eurogroup στις 21 Ιουνίου, η Ελλάδα κέρδισε θεωρητικά την προσοχή των επενδυτών, ωστόσο είναι αρκετά ακόμα τα εμπόδια στο δρόμο για την ανάπτυξη και οι συνθήκες θα χειροτερεύσουν μετά τις νέες περικοπές στις συντάξεις.  

Μπορεί η στροφή 180 μοιρών του ΣΥΡΙΖΑ να άνοιξε το δρόμο για την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων και να επέτρεψε στη χώρα να ελπίζει ότι μπορεί και να καταφέρει να πετύχει τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχει συμφωνήσει με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ, αλλά οι θέσεις εργασίας είναι ακόμα λίγες και η μερική απασχόληση επικρατεί ως μορφή εργασίας.  

Αυτά περιγράφουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για στασιμότητα στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για δυσκολία στην υποχώρηση της ανεργίας.      

Ακόμη, όπως σημειώνουν, η μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη θα ήταν υψηλότερη αν δεν είχαν συμφωνήσει σε ένα τόσο υψηλό πλεόνασμα (3,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα πέντε χρόνια). 

Τέλος, πρόβλημα αποτελούν και οι ελληνικές τράπεζες οι οποίες αναζητούν τη ρευστότητα, ενώ δυσκολεύονται να ξεφορτωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους.