Εξελίξεις για την Ελλάδα σήμερα και στο οικονομικό μέτωπο και κυρίως στο θέμα του ελληνικού χρέους. Μετά το φρένο του Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση το ΔΝΤ συνεδριάζει σήμερα, με πολλούς να τονίζουν ότι παραμένει ο  κίνδυνος να κρίνει το χρέος μακροπρόθεσμα μη βιώσιμο. Μετά την πικρή γεύση από τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ξέκοψε χθες την πιθανότητα συμμετοχής της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση (QE) από την ΕΚΤ αλλά και τη συνέχιση της παροχής φθηνής ρευστότητας προς τις Ελληνικές τράπεζες μετά τις 20 Αυγούστου, σήμερα Παρασκευή είναι η σειρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συνεδριάσει για να αποφανθεί αν θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.      

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει σήμερα το πρωί ώρα Ουάσιγκτον (απόγευμα ώρα Ελλάδας) τα συμπεράσματα της καθιερωμένης Ετήσιας Έκθεσης για την Ελλάδα με βάση το Άρθρο 4 τα οποία όμως αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας ή το αργότερο την Τρίτη.      

Στην τελική Έκθεση για την Ελληνική οικονομία θα περιλαμβάνεται και η πολυαναμενόμενη από την κυβέρνηση και τις αγορές Ανάλυση Βιώσιμοτητας του Χρέους (DSA) στην οποία το ΔΝΤ θα αποφαίνεται οριστικά αν θεωρεί βιώσιμο το Ελληνικό χρέος μετά την απόφαση του Eurogroup την 21η Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.      

Η κυβέρνηση κρατάει μικρό καλάθι καθώς από τις επαφές με τα τεχνικά στελέχη του Ταμείου τον Ιούνιο στην Αθήνα προέκυψε διαφωνία στις εκτιμήσεις. Το ΔΝΤ εμφανίστηκε να αποδέχεται μεν τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά φαίνεται να διατηρεί σοβαρές ενστάσεις για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του παρά τις αποφάσεις του Eurogroup.