Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κατά την ομιλία του στο Λονδίνο, όπου αναφέρθηκε και στους συνταξιούχους, λέγοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι μεγαλύτεροι θα έχουν πεθάνει μέχρι το 2040, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέρχεται και επιμένει.

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών υπερασπίστηκε τις απόψεις του για την πορεία εκτός ασφαλιστικού συστήματος των παλαιών συνταξιούχων με «φυσικό τρόπο» επισημαίνοντας ότι οι αναλογιστικές μελέτες για την πορεία των ασφαλιστικών ταμείων λαμβάνουν υπόψη το προσδόκιμο ζωής, τόνισε όμως ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί τον θάνατο των συνταξιούχων.

«Είναι πολύ βαρύ να κατηγορείται ένας υπουργός ότι είπε πως θέλει να πεθάνουν άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά, αν και σημείωσε, απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση: «Περιμένω τις δικές σας αναλογιστικές μελέτες που δεν μιλάνε ούτε για θνησιμότητα ούτε για προσδόκιμο ζωής».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε ακόμη, την πεποίθηση ότι υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για να μην μειωθούν οι συντάξεις αλλά και το αφορολόγητο. «Έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να μην μειώσουμε τις συντάξεις, να μην περικόψουμε το αφορολόγητο και να ισχύουν και τα αντίμετρα», επεσήμανε και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, την κατηγόρησε για πανικό.