Δύο δεσμευτικές οικονομικές προσφορές κατατέθηκαν σήμερα στα γραφεία της PwC για την εξαγορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που πωλεί η Τράπεζα Πειραιώς. Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των δύο μνηστήρων, αλλά θεωρείται σίγουρο πως ο ένας είναι το Ιδρυμα Ωνάση το οποίο όπως είναι γνωστό, αν πλειοδοτήσει έχει δεσμευτεί πως θα δωρίσει το νοσοκομείο στο δημόσιο.

Οι προσφορές θα ανοίξουν τα επόμενα 24ωρα ώστε ο σύμβουλος ανάλογα με το τίμημα να κάνει την εισήγησή του στην Τράπεζα Πειραιώς. Είτε θα ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές, είτε θα ανακηρυχθεί άμεσα προτιμητέος επενδυτής, ή στο κακό σενάριο -αν το τίμημα δεν είναι ικανοποιητικό- να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.

Η Τράπεζα επιδιώκει ένα τίμημα άνω των 70-80 εκατ. ευρώ.

Το Ντυνάν, στεγασμένο σε κτίριο που οικοδομήθηκε ειδικά για χρήση νοσοκομείου απασχολεί σήμερα 950 εργαζομένους και συνεργάζεται με περίπου 200 γιατρούς. Διαθέτει 460 κλίνες, αλλά η πληρότητα κινείται κοντά στο 30%. Περίπου το 70% του τζίρου του νοσοκομείου προέρχεται από τον ΕΟΠYY. Το Ερρίκος Ντυνάν έκλεισε τη χρήση 2017 με ζημιές 13,5 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 19,5 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος αυξήθηκε κατά 16% φτάνοντας τα 43,5 εκατ. ευρώ.