Δέσμευση των ακινήτων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Folie, δηλαδή των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των άλλων διοικούντων καθώς και της εταιρείας αποφάσισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος με εντολή της επικεφαλής της, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαίρη.  

Ήδη για την υπόθεση έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τηρούν τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται και υπό εισαγγελική έρευνα.  

Παράλληλα, προς την ολοκλήρωση της βαίνει η ποινική προκαταρκτική εξέταση , την οποία διενεργεί ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.  

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής έχουν ήδη κληθεί και έχουν δώσει υπομνήματα προς παροχή εξηγήσεων τα ελεγχόμενα πρόσωπα και ο εισαγγελέας μελετά το υλικό προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω  δικονομικές του ενέργειες. Ο κ, Δραγάτσης θα αποφασίσει είτε για άσκηση ποινικήςδίωξης ή για αρχειοθέτηση της υπόθεσης για όσα ενδεχομένως πρόσωπα δεν προκύπτουν  ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.  

Σημειώνεται ότι τα πρόσωπα των οποίων δεσμεύτηκαν τα ακίνητα έχουν δικαίωμα προσφυγής κατά της απόφασης στο δικαστικό συμβούλιο.