Τα «κόκκινα» δάνεια στο επίκεντρο συνάντησης Στουρνάρα με τραπεζίτες
m6mx0xl2nlzhx2twjnql
Οικονομία

Τα «κόκκινα» δάνεια στο επίκεντρο συνάντησης Στουρνάρα με τραπεζίτες

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις και τα σημαντικότερα θέματα και προκλήσεις που απασχολούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα

Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων NPEs και τα τεχνικά ζητήματα συνεργασίας μεταξύ ΤτΕ και ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο του γεύματος εργασίας που παρέθεσαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), κ. Νικόλαος Καραμούζης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της και οι Διοικήσεις των Τραπεζών στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθηγητή κύριο Γιάννη Στουρνάρα, τους Υποδιοικητές κκ. Ιωάννη Μουρμούρα και Θεόδωρο Μητράκο και στα Διευθυντικά Στελέχη της ΤτΕ.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤ, το γεύμα παρατέθηκε στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με θεσμικούς φορείς, σήμερα, Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018.  

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, σε εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις και τα σημαντικότερα θέματα και προκλήσεις που απασχολούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.  

Μεταξύ των άλλων η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στα θέματα ρευστότητας, διαχείρισης NPEs και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, στις μακροοικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, και σε τεχνικά ζητήματα συνεργασίας μεταξύ ΤτΕ και ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων τόσο ως προς την περαιτέρω αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όσο και ως προς τη διαρκή προσαρμογή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο απαιτητικό ευρωπαϊκό εποπτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τη

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα