Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ, κ. Aharon Aharon, θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου έπειτα από αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Benjamin Netanyahu, για συνεργασία με σκοπό την δημιουργία ζώνης καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη, που θα λειτουργήσει ως κόμβος τεχνολογίας για την περιοχή των Βαλκανίων.

Ο κ. Aharon θα συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Κώστα Φωτάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιστιόρλα. Θα πραγματοποιήσει επίσης συναντήσεις με πανεπιστημιακούς και ανώτατα στελέχη του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης.

Ως επικεφαλής της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ, ο κ. Aharon Aharon, έχει επιφορτιστεί από την Κυβέρνηση του Ισραήλ με την ευθύνη για την προώθηση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα. Πριν αναλάβει καθήκοντα στην Αρχή Καινοτομίας, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Apple στο Ισραήλ, Αντιπρόεδρος της Hardware Technologies, συνιδρυτής και Πρόεδρος της Camero, μιας startup που αναπτύσσει μικρο -ραντάρ τείχων, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Discretix, μιας startup εταιρείας που παρέχει λύσεις για την ασφάλεια δεδομένων, Διευθύνων Σύμβουλος της Seabrige, μιας θυγατρικής που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Siemens και επικεφαλής Διεύθυνσης επιχειρήσεων της Zoran. Στο παρελθόν, ο κ. Aharon κατείχε και αρκετές διευθυντικές θέσεις στο Τμήμα Έρευνας της IBM. Είναι απόφοιτος του διακεκριμμένου Ισραηλινού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Technion, όπου έκανε διαλέξεις για περισσότερο από 15 χρόνια.