Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις τονίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας ότι παραμένουν ακόμα ανοιχτές διαφορές» για το θέμα των τραπεζών, μετά τη συζήτηση της πρώτης έκθεσης του Ταμείου στα πλαίσια της μεταπρογραμματικής εποπτείας της χώρας, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή.  

Ειδικότερα, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε με την τη διαπίστωση ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένα ανοιχτά θέματα, όπως το ζήτημα των κόκκινων δανείων, ενώ το Ταμείο αναγνώρισε παράλληλα τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο ελληνικός λαός.  

Η θέση του ΔΝΤ διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της αποστολής του στην Ελλάδα, Π. Ντόλμαν, ενώ δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τονίστηκε η ανάγκη παρακολούθησης της πορείας της οικονομίας, καθώς η Ελλάδα είναι η τρίτη σε σειρά χώρα κάτοχος δανείων από το ΔΝΤ.  

Σημειώθηκε ακόμα ότι εξακολουθούν να παραμένουν ορισμένες ανοιχτές διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ταμείο, στο θέμα των τραπεζών. Από την πλευρά του, ο κ. Ντόλμαν απάντησε ότι είναι χρέος του ΔΝΤ να υπενθυμίζει τους κινδύνους προκείμενου οι ελληνικές αρχές να μπορέσουν να ασχοληθούν με την επίλυση αυτών των προβλημάτων.