Τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκίνησε η επικαιροποίηση στοιχείων για το Κτηματολόγιο των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που δηλώθηκαν στον Δήμο Αθηναίων.

Ολη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του site της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», με τη χρήση των κωδικών του Τaxisnet και θα διαρκέσει δύο μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-0101010 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio-athina.gr, ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας (Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου).

Στόχος της διαδικασίας της προανάρτησης, που θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουνίου και δοκιμάζεται για πρώτη φορά, είναι να ενημερωθούν τα στοιχεία για τυχόν προφανή λάθη (λ.χ. ορθογραφικά) ή απλές αλλαγές (λ.χ. σε μια διεύθυνση, ένα e-mail, ένα τηλέφωνο), καθώς η βάση δεδομένων είναι ενήμερη για τις ιδιοκτησιακές αλλαγές από το 2008 έως σήμερα.

Η συμμετοχή στη διαδικασία της προανάρτησης δεν είναι υποχρεωτική. Να σημειωθεί ότι στη φάση της προανάρτησης οι πολίτες διορθώνουν μόνο τα δικά τους στοιχεία. Δεν μπορούν να δουν τυχόν «επικαλύψεις» (διεκδικήσεις άλλων), ούτε να υποβάλουν ενστάσεις.