Είναι σημαντικό η Ελλάδα να τηρήσει τους συμφωνημένους μεταμνημονιακούς δημοσιονομικούς στόχους, δήλωσε στο Bloomberg ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο, ανέφερε πως «θα χρειαστούν κι άλλες εις βάθος συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για να δούμε τι ακριβώς σχεδιάζουν».  

Όπως όλα δείχνουν, οι θεσμοί δεν είχαν γνώση των παροχών που θα εξήγγειλε ο Α. Τσίπρας, οπότε κατά τη διάρκεια των σημερινών συνομιλιών αναμένεται και επεξεργασία των δηλώσεων του πρωθυπουργού.  

Τις χθεσινές εξαγγελίες σχολίασε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι «οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται αύριο ως μέρος της μεταμνημονιακής αποστολής».  

«Θα αξιολογήσουμε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να καθορίσουμε τον αντίκτυπό τους στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη συνοχή τους με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι του Eurogroup για την εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας. Θα αναφέρουμε τα ευρήματά μας στο πλαίσιο της Ενισχυμένης Επιτήρησης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.  

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε 10 μονάδες στο 3,45% και κατέγραψε το υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Απριλίου.