Οι πληρωμές μέσω ψηφιακού πορτοφολιού αναμένεται να σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, ενώ στο εγγύς μέλλον δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τον κυρίαρχο τρόπο πραγματοποίησης ψηφιακών συναλλαγών, ιδίως στις καθημερινές μας πληρωμές. Και ο βασικός λόγος είναι η ευκολία.

Αρκετές πλέον συναλλαγές γίνονται με αυτό τον τρόπο καθώς δεν απαιτούν από τον χρήστη να πληκτρολογήσει κωδικό ασφαλείας στο σημείο της συναλλαγής, αφού η επιβεβαίωση της γνησιότητας της συναλλαγής γίνεται άμεσα με τη χρήση των βιομετρικών στοιχείων (αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου).

Παράλληλα, το smartphone έχει πλέον γίνει ένα μέσο που φυλάσσει με ασφαλή τρόπο αρκετά από τα προσωπικά μας δεδομένα (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, στοιχεία καρτών, εισιτήρια, κ.λπ.) με αποτέλεσμα να μην απαιτούνται κάρτες ή έγγραφα ταυτοπροσωπίας.

Και όλα αυτά με την τεχνολογία NFC που διαθέτουν πλέον τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα.

Τι είναι το NFC στα κινητά τηλέφωνα;

Τα αρχικά NFC είναι η συντομογραφία της φράσης Near Field Communication, δηλαδή «Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου». Μέσα από τη συγκεκριμένη λειτουργία, ένα smartphone ή άλλο gadget, μπορεί να επικοινωνεί ασύρματα με άλλες συσκευές ή αυτοκόλλητα υψηλής τεχνολογίας που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση (έως 4-5 εκατοστά), μεταφέροντας δεδομένα με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία NFC για πληρωμές. Καταρχάς οι ανέπαφες πληρωμές μπορεί να είναι έως και 10 φορές πιο γρήγορες από άλλες μορφές πληρωμής.

Καθώς οι τράπεζες που προσφέρουν σχετική δυνατότητα ηλεκτρονικού πορτοφολιού συνήθως φροντίζουν για τη διπλή επιβεβαίωση των κινήσεών σας, μέσω κωδικού ή δακτυλικού αποτυπώματος, οι συναλλαγές μέσω NFC είναι (τουλάχιστον) τόσο ασφαλείς όσο και εκείνες που πραγματοποιείτε με την τραπεζική σας κάρτα.

Πλέον τα περισσότερα κινητά διαθέτουν την τεχνολογία NFC.  Και αν τα επιλέξετε από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε επώνυμα smartphones θα τα βρείτε και σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Όποιο και αν διαλέξετε, θα έρθει στην πόρτα σας σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δείτε κατά την παραγγελία, για να σας καλωσορίσει στον κόσμο των εύκολων και ασφαλών συναλλαγών.

Τώρα, επωφελείστε ακόμα περισσότερο αφού μπορείτε να βρείτε όσα αναζητάτε έως -80% χάρη στις καλοκαιρινές εκπτώσεις του SHOPFLIX.GR.

Και το καλύτερο, μπορείτε να αγοράσετε ό,τι θέλετε όσο και αν κοστίζει πληρώνοντας έως 60 άτοκες δόσεις ενώ για ακόμα πιο εύκολη εμπειρία shopping κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή του SHOPFLIX.

Εμείς επιλέξαμε τρία κινητά που διαθέτουν τη σχετική τεχνολογία.

Apple iPhone 14 Plus 5G 6GB 128GB Midnight

Με τη μεγαλύτερη οθόνη 6.7 ιντσών και με ολοήμερη διάρκεια μπαταρίας το iPhone 14 Plus φυσικά και διαθέτει την τεχνολογία NFC.

Με το iOS 15, η Apple έχει συμπεριλάβει τη λειτουργικότητα που απαιτείται για την εγγραφή και το κλείδωμα των ετικετών NFC.

Το NFC είναι πάντα ενεργοποιημένο στο iPhone 14 και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί
Επίσης το συγκεκριμένο iPhone όταν βρίσκεστε σε περιοχή που δεν υπάρχει σήμα, μπορεί να συνδεθεί με δορυφόρο και να σας βοηθήσει να στείλετε μήνυμα ή να καλέσετε βοήθεια, όταν βρίσκεστε σε δύσβατο σημείο και δεν μπορείτε να επιστρέψετε εύκολα πίσω. Είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή Find me, στην οποία ορίζετε μέσω δορυφόρου την τοποθεσία σας και τη μοιράζεστε στα κοινωνικά δίκτυα.

Αγοράστε το

Xiaomi Redmi Note 10 Pro NFC 6GB 128GB Onyx Gray

Το Xiaomi Redmi Note 10 Pro αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για απαιτητικούς χρήστες καθώς ενσωματώνει τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 732G προσφέροντας εξιρετική ταχύτητα αλλά και αποδοτικότητα σε απαιτητικά games και tasks. 

Το Xiaomi Redmi Note 10 Pro NFC ξεκλειδώνει με αναγνώριση προσώπου ή με τον εξελιγμένο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο κουμπί power. Εσείς θα επιλέξετε τον τρόπο που σας εξυπηρετεί και σας διευκολύνει. Και στις δύο περιπτώσεις, είστε πλήρως προστατευμένος και έχετε ασφαλίσει τα αρχεία, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο smartphone σας.

Η μπαταρία του Xiaomi Redmi Note 10 Pro NFC είναι στα 5020mAh. Με αυτή την ιδιότητα, έχετε τη δυνατότητα κανονικής χρήσης της συσκευής σας μέχρι και 2 ημέρες, ενώ παράλληλα με την γρήγορη φόρτιση Mi Turbo Charge 33W, αποκτάτε μόλις το 59% της μπαταρίας σου σε μόλις 30 λεπτά. Έτσι, συνεχίζετε ήρεμα και άνετα την καθημερινότητά σας, χωρίς να αγχώνεστε για το πόσο θα διαρκέσει η μπαταρία του κινητού σας.

Αγόρασέ το

Samsung Galaxy A33 5G 6GB 128GB Awesome Black

Το SAMSUNG Galaxy A33 5G είναι σχεδιασμένο για awesome εμπειρίες: Και φυσικά μπορείτε να κάνετε ανέπαφες πληρωμές χάρη στη τεχνολογία NFC.

To συγκεκριμένο κινητό διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή 5nm, το Galaxy σας είναι κατασκευασμένο για να σας συντροφεύει στο multitasking της καθημερινότητάς σας. Η RAM Plus διαβάζει τα μοτίβα χρήσης σας και σας παρέχει επιπλέον εικονική RAM για περισσότερη άνεση. Απλά αυξήστε τη μνήμη RAM χρησιμοποιώντας τμήμα του αποθηκευτικού χώρου ROM ως εικονική RAM. 

Επίσης, με πιστοποίηση IP67 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, το Galaxy A33 5G αντέχει σε έως και 1 μέτρο νερού για έως και 30 λεπτά. Ενώ διαθέτει και επιπλέον προστασία με το Gorilla Glass 5.

Αγοράστε το