Γκαλά όπερας για το Τατόι με τέσσερις κορυφαίους Ελληνες ερμηνευτές
ΟΠΡΕΡ
Πολιτισμός

Γκαλά όπερας για το Τατόι με τέσσερις κορυφαίους Ελληνες ερμηνευτές

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Στην αίθουσα "Παρνασσός" για την αποκατάσταση του ιστορικού Οινοποιείου

Για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το ετήσιο χριστουγεννιάτικο γκαλά όπερας από τον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Μελετών Αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Παρνασσός» στις 16 Δεκεμβρίου και τα έσοδα θα συμβάλουν στην χρηματοδότηση της μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου του Οινοποιείου το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης.

Είναι από τα παλαιότερα κτίρια του κτήματος και μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Τα κρασιά του Τατοΐου είχαν βραβευθεί σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για την συντήρηση του κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης διοργανώνονται τακτικές ενέργειες fundraising μιας και το κόστος της μελέτης είναι ιδιαιτέρως υψηλό λόγω του μεγέθους του κτιρίου και των ειδικών απαιτήσεων.

Το πρόγραμμα του γκαλά περιλαμβάνει άριες από γνωστές όπερες και οπερέτες των συνθετών F. Lehar, J. Strauss, C. M. Schoenberg, C. Porter, A. Lloyd Webber, F. Loewe, L. Bernstein, M. Leigh, R. Rodgers και Θ. Σακελλαρίδη.

Συμμετέχουν οι σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και Αρτεμις Μπόγρη, ο τενόρος Γιάννης Καλύβας, ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός και οι μουσικοί Παναγιώτης Τζιώτης (βιολί) και Δημήτρης Γιάκας (πιάνο).

ΑΙΘΟΥΣΑ "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ": Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα ---21 0322 1917

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα