Η Σέρβα Γελένα Πόποβιτς, μοντέλο, ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος με αρκετά χρόνια επαγγελματικής πορείας στο Λος Άντζελες, αποφάσισε λόγω της βαθιάς πίστης στην χριστιανική ορθοδοξία να γυρίσει ταινία με τον βίο του Αγίου Νεκταρίου.

Η συμπαραγωγή θα είναι ελληνοαμερικανική και τα γυρίσματα θα αρχίσουν στην Αθήνα αυτές τις μέρες, ενώ η ταινία, που θα είναι αγγλόφωνη, θα έχει τίτλο «Man Of God» με τον Μίκι Ρουρκ στο καστ, τον Άρη Σερβετάλη πρωταγωνιστή και τον Ρώσο σταρ Αλεξάντερ Πετρόφ στο πλευρό τους.

Το βιβλίο

Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, ο οποίος ως ιερέας εκδιώχθηκε τον 19ο αιώνα από την εκκλησία του και εξορίστηκε στην Αίγυπτο, ωστόσο συνέχισε να φροντίζει τους φτωχούς, να διδάσκει τα κορίτσια των αγροτών και ίδρυσε ένα μοναστήρι – προσκύνημα της Ορθοδοξίας.

«Διάβασα το βιβλίο στην πτήση Βελιγράδι-Λος Άντζελες και η ιστορία του με άγγιξε σε προσωπικό επίπεδο. Αισθάνθηκα ότι θα μπορούσα να επικοινωνήσω το μήνυμα του βιβλίου με το κοινό» έχει δηλώσει η Γελένα Πόποβιτς.

Η ουσία της ταινίας, κατά τη δημιουργό, είναι «ο αγώνας του Αγίου Νεκταρίου κατά της αδικίας, κατά του κακού μέσα στον θεσμό της εκκλησίας», ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο. «Μια ιστορία για την ακόρεστη δίψα της εξουσίας και τα καταστροφικά της αποτελέσματα» τονίζει.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Η ταινία θα γυριστεί στα αγγλικά γιατί απευθύνεται σε ευρύ κοινό μέσω της διεθνής της διανομής, ενώ η Πόποβιτς κατέληξε στον Άρη Σερβετάλη για τον πρώτο ρόλο μέσω του διευθυντή φωτογραφίας Θύμιου Μπακατάκη, συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου. «Ο Άρης είναι ιδιαίτερα ταπεινός σαν άνθρωπος, ήθελε να κάνει την ταινία ούτως ή άλλως κι ας μην έπαιζε τον πρώτο ρόλο. Γνωρίζοντας τον και λόγω της πραότητας και της ποιότητας της εμφάνισής του, κατάλαβα ότι ήταν ο ιδανικός» σημειώνει η ίδια στη Έθνος.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας, που ήταν να αρχίσει γυρίσματα στις 15 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, θα γίνουν στην Αθήνα με δύο ημέρες γυρισμάτων προγραμματισμένες στην Αίγινα.

Όσο για τον σταρ της υπόθεσης, τον Μίκι Ρουρκ, μεγάλο όνομα της δεκαετίας του ’80 και τεράστιο ερμηνευτικό ταλέντο που κέρδισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ με τον «Παλαιστή» (2008) του Ντάρεν Αρονόφσκι έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου στο πραγματικό ρινγκ, αυτός θα έρθει μόλις καταστεί επιτρεπτό να ταξιδέψει.