Την επιθυμία να υποδυθεί έναν άνδρα στον κινηματογράφο εκμυστηρεύτηκε η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ, κατά τη διάρκεια διάσκεψης για τις γυναίκες στον κινηματογράφο.

Όπως τόνισε η ίδια, ο ρόλος αυτός «για μία ηθοποιό, είναι το τελευταίο στάδιο του παιχνιδιού». «Οι ρόλοι είναι η ευκαιρία για κάποιον να κατοικήσει τη μικρή του ιστορία, και να σκεφθεί το σινεμά ταυτόχρονα ως κρυψώνα και ως προβολή. Η οθόνη προβάλλει, όμως μπορεί κανείς επίσης να κρυφτεί πίσω της», συμπλήρωσε.

«Ο κινηματογράφος δίνει τη δυνατότητα σε έναν ηθοποιό να είναι μερικές φορές πιο κοντά στον εαυτό του μέσα στην επινόηση, αλλά δεν είναι αναγκαστικά λιγότερο γνήσιος μέσα στην επινόηση. Είναι ένα παράδοξο εντελώς βολικό», πρόσθεσε η Ιζαμπέλ Ιπέρ στη διάρκεια του «Women in Motion».

«Δεν έχω ανάγκη να αγαπώ ή να μην αγαπώ ένα πρόσωπο. Ο κινηματογράφος δεν είναι απαραίτητο να παρουσιάζει το αξιαγάπητο πρόσωπο των ανθρώπων και του κόσμου, αλλά αντίθετα οφείλει να δείχνει εκείνο που δύσκολα ομολογείται, ακόμη κι αν ο κινηματογράφος ξέρει επίσης να επαινεί τα ωραία συναισθήματα», υπογράμμισε η Ιζαμπέλ Ιπέρ, «προτιμώντας τους παραδρόμους από τις ευθείες γραμμές».