Μια εισήγηση-έκπληξη κορυφαίων «γαλάζιων» στελεχών φερόταν να εξετάζει η ηγετική ομάδα της Πειραιώς τις προηγούμενες ημέρες όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapolitika.gr.

Συγκεκριμένα στο τραπέζι των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, προτάθηκαν δύο ονόματα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ με ισχυρές αναφορές στην λαϊκή δεξιά, στο πλαίσιο της επιχείρησης αναχαίτισης της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Καμμένο και τον Κώστα Κατσίκη, αμφότεροι προερχόμενοι από τους ΑΝ.ΕΛ, οι οποίοι σύμφωνα με την επιχειρηματολογία εκείνων που πρότειναν την είσοδό τους στις λίστες της ΝΔ κράτησαν σοβαρή στάση όλα αυτά τα χρόνια, σε αντίθεση με τις φαιδρότητες του μέχρι πρότινος συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και με φόντο την αποφασιστικότητα του αρχηγού της ΝΔ να αποστασιοποιηθεί πλήρως από πρακτικές και λογικές που παραπέμπουν -άμεσα ή έμμεσα- σε στιγμές απόλυτης γραφικότητας, η εν λόγω εισήγηση παραμένει στις καλένδες (για να μην πούμε πουθενά αλλού) του «γαλάζιου» στρατηγείου.