Παραιτήσεις, αναφορές και βαριές κατηγορίες συνθέτουν το παρασκήνιο μιας υπόθεσης που χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης και τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί τη δημοσιότητα λόγω των βαριών καταγγελιών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

Ο λόγος για την υπόθεση της Novartis. Ηδη η έρευνα μέτρα δύο παραιτήσεις, της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και του κ. Αγγελή, τρεις αναφορές, της νυν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και του κ. Αγγελή, και αρκετές μηνύσεις, κυρίως μεταξύ των κυριών Τουλουπάκη και Ράικου. Το τελευταίο επεισόδιο των αλληλοκατηγοριών άρχισε όταν ο Γιάννης Αγγελής παραιτήθηκε προ μηνών, αναφέροντας πως στοχοποιείται μέσω δημοσιεύματος που τον εμφάνιζε να μην παίρνει στοιχεία που του έδωσε το FBI για Ελληνα πολιτικό.

Ο κ. Αγγελής έκανε αναφορά, δείχνοντας για τη διαρροή την Εισαγγελία Διαφθοράς, και είπε την περί- φημη φράση: «Δεν πάω φυλακή για τη Novartis». Από την πλευρά της, η κυρία Τουλουπάκη κατήγγειλε πως ο κ. Αγγελής μετέβη στο γραφείο της στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύοντος. Ο κ. Αγγελής επανήλθε, αρχές Φεβρουαρίου, με δεύτερη αναφορά, όπου περιγράφει ουσιαστικά ότι η έρευνα για την υπόθεση έχει στόχευση να φτάσει σε διώξεις αντιπάλων της κυβέρνησης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λοιπόν, έδωσε εντολή να διερευνηθεί η καταγγελία Αγγελή μόνο κατά το σκέλος που αφορά τη διαρροή στον Τύπο. Αυτή η έρευνα μπήκε στο αρχείο. Προ ημερών, μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», δόθηκε εντολή για νέα έρευνα, ποινική και πειθαρχική, τόσο των καταγγελιών του κ. Αγγελή όσο και και της κυρίας Τουλουπάκη. κου και του κ. Αγγελή, τρεις αναφορές, της νυν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και του κ. Αγγελή, και αρκετές μηνύσεις, κυρίως μεταξύ των κυριών Τουλουφηέρευνα για την υπόθεση έχει στόχευση να φτάσει σε διώξεις αντιπάλων της κυβέρνησης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάκαι γου, λοιπόν, έδωσε εντολή να διερευνηθεί η καταγγελία Αγγελή μόνο κατά το σκέλος που αφορά τη διαρροή στον Τύπο. Αυτή η έρευνα μπήκε στο αρχείο. Προ ημερών, μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», δόθηκε εντολή για νέα έρευνα, ποινική και πειθαρχική, τόσο των καταγγελιών του κ. Αγγελή όσο και της κυρίας Τουλουπάκη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο της εφημερίδας "Παραπολιτικά", 14/06/2019