Στην εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα στην εξέδρα ανέβηκε ο Γιώργος Κιμούλης για να διαβάσει το μήνυμα-κάλεσμα του Θάνου Μικρούτσικου. Πώς τα φέρνει όμως η ζωή… Ή πιο σωστά πώς τα έφεραν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κωλοτούμπες του…

Στον ίδιο χώρο, στο Σύνταγμα, ακριβώς την ίδια ημέρα, στις 3 Ιουλίου, το 2015, αλλά σε μια άλλη εξέδρα του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν βρεθεί ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Γιώργος Κιμούλης στη συγκέντρωση για το… Οχι στο δημοψήφισμα.

Όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, ο μεν Κιμούλης είχε προλογίσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο δε Μικρούτσικος είχε πάρει μέρος στη συναυλία που ακολούθησε την ομιλία. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Μικρούτσικος, υποψήφιος με το ΚΚΕ στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, λέει χαρακτηριστικά: «Σ’ αυτούς απευθύνομαι. Σ’ κείνους που πονάνε για αυτό που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και είναι αρκετοί από αυτούς που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και που τώρα είτε θα τον ξαναψηφίσουν ως κοψοχέρηδες, με τη λανθασμένη σκέψη «μην έρθει η Δεξιά».

Η Δεξιά ήταν τόσα χρόνια στην εξουσία, οι πολιτικές της ήταν τόσα χρόνια στην εξουσία». Αυτά τα λόγια διάβασε ο Κιμούλης από το βήμα της συγκέντρωσης του ΚΚΕ.