Χαμός έγινε στο Εντευκτήριο της Βουλής. Εκεί βρισκόταν ο υφυπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος έπινε τον καφέ του μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ και περίμενε να ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Βουλής, του Κώστα Τασούλα.

Ιδού όσα γράφει ο Νίκος Χασαπόπουλος από το Βήμα:

«Χωρίς καλημέρες κι άλλες χαιρετούρες 'μπουκάρει' ο πρώην υπουργός, Παύλος Πολάκης στο καφενείο και απεθυνόμενος στον κ. Μηταράκη του λέει: 'Εχεις ddt στο σπίτι σου;'

Υπενθυμίζεται ότι το ddt ήταν παλιό ισχυρό παρασιτοκτόνο και ο Πολάκης θέλησε να ψέξει τον Μηταράκη που είπε ότι βρήκε κατσαρίδες στο γραφείο του.

Ο κ. Μηταράκης του απαντά: 'Για να σε έχει ενοχλήσει τόσο πολύ σημαίνει ότι είπα κάτι πολύ σημαντικό'.

Ο κ. Πολάκης επέμεινε: 'Δεν έχεις ddt στο σπίτι σου; Τι είναι αυτά που λες;'

'Εγώ είπα για κατσαρίδες' συνεχίζει ο Μηταράκης για να πει ο Πολάκης: 'Οχι, είπες για κατσαρίδες στο γραφείο του υπουργού.'

Εκείνη την ώρα γίνεται και η μεγάλη έκπληξη. Περνά τυχαία ο Αδωνις Γεωργιάδης από εκεί, και αν κάποιοι νόμιζαν ότι θα πλακωθεί ξανά με τον Πολάκη διοαψεύστηκαν. Χαιρετιούνται σαν παλιοί φίλοι, όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες βρίζονταν στη Βουλή και ο ένας απειλούσε τον άλλο ότι θα τον κλείσει στη φυλακή, πότε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και πότε για τη Novartis.

Οταν ρώτησαν τον κ. Γεωργιάδη γιατί αυτή η τόσο θερμή χειραψία αυτός δικαιολογήθηκε: 'Επεσε πάνω μου, τι να κάνω, πολιτικός πολιτισμός…'»