Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκαν η υφυπουργός Eργασίας και Kοινωνικών Yποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο νέος Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης για να συναντήσουν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αστέγων.

Η Εθνική αναχωρούσε προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Αστέγων, που θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας.
Η υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας συνομίλησαν και με τον πωλητή του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» που πουλούσε τεύχη στο αεροδρόμιο.

Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πουλώντας το περιοδικό εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αφού μετέφεραν τις θερμότερες ευχές τους συνομίλησαν με την ελληνική αποστολή για τον σκοπό δημιουργίας της ομάδας καθώς και για τους τρόπους ενίσχυσης της από την πολιτεία. Βασική προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η καταπολέμηση της φτώχειας και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού διαμορφώνοντας τις αναγκαίες πολιτικές και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καθολική, ισότιμη και ομαλή ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό.

Η υφυπουργός Εργασίας και ο Γενικός Γραμματέας κανόνισαν ήδη μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου να συναντηθούν εκ νέου με την ομάδα και τους υπεύθυνους του περιοδικού Σχεδία, καθώς και ότι σύντομα θα επισκεφθούν το νέο χώρο της Σχεδίας το Σχεδία home.