4862620
Παραπολιτικά

«Αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου» ονομάζεται ο χώρος συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου

Στη μνήμη του πρόωρα χαμένου νομικού και δημόσιου λειτουργού

Πραγματοποιήθηκε το δεύτερο συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, και το πρώτο γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό γίνεται μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επιδίωξή του, μεταξύ άλλων, είναι να αποσυνδέσει την εκτελεστική από τη νομοθετική εξουσία και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε να μην ξαναγίνει άλλη συνεδρίαση στη Βουλή.

Μάλιστα, καλοσωρίζοντας τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η αίθουσα που θα διεξάγονται τα Υπουργικά Συμβούλια θα ονομαστεί την επόμενη εβδομάδα «αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου», στη μνήμη του πρόωρα χαμένου νομικού και δημόσιου λειτουργού ο οποίος υπηρέτησε με σπάνια συνέπεια κα ανεπίληπτο ήθος το δημόσιο συμφέρον.

Σύντομο βιογραφικό του Δημήτρη Στεφάνου:

Ο Δημήτρης Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και εργάστηκε ως διευθύνων επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπ. Εξωτερικών, επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών (2009 - 2011) και Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης (2011-2012).