Ήταν το πρώτο ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ιδού πώς το πέρασε στα 38.000 πόδια σε μια πτήση από Αθήνα σε Λάρνακα διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών.

Γράφει σχετικά ο Βηματοδότης:

«Αν και ξεκίνησε πρωί (σχεδόν χαράματα) ο πρωθυπουργός διάβασε πρώτα τις εφημερίδες και εν συνεχεία τον μπλε φάκελο που του ετοίμασαν οι συνεργάτες του για τις συναντήσεις του που θα είχε στην Κύπρο. Μαζί του ήταν και η σύζυγός του Μαρέβα (η οποία επίσης πρώτη φορά ταξίδευε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος).

Σε όλη τη διάρκεια της πτήσης ο πρωθυπουργός είχε συζητήσεις με τους δύο υπουργούς που τον συνόδευαν, δηλαδή τους Νίκο Δένδια και Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και με συμβούλους του (που επίσης ταξίδευαν μαζί του). Κάποια στιγμή, μόλις το αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Λευκωσίας ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο πιλοτήριο του αεροσκάφους για να χαιρετήσει τους πιλότους, οι οποίοι και του εξήγησαν τη διαδικασία πτήσεως. Ας μην ξεχνάμε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη που έκανε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας του χάρισαν μία στολή antiG, χειριστή F-16, τον προσκάλεσαν να πετάξει με μαχητικό αεροσκάφος και ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση λέγοντας «οπωσδήποτε». Ετσι στο πιλοτήριο του Εμπραέρ ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε για αρκετή ώρα, απ’ όπου θαύμασε από ψηλά την οροσειρά του Τροόδους.

Μόνο καφές φίλτρου προσφέρθηκε στους επιβάτες του πρωθυπουργικού αεροσκάφους κατά την πτήση τους προς την Κύπρο. Σε έναν-δύο προσφέρθηκε και φρέσκος χυμός από πορτοκάλι. Και τίποτε άλλο. Ούτε μπρέκφαστ ούτε κρουασάν ούτε τίποτα. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει εντολή ό,τι προσφέρεται στο αεροσκάφος να είναι λιτό.

Αλλά και η Μαρέβα πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό. Μάλιστα, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο οι Κύπριοι της ετοίμασαν ξεχωριστό πρόγραμμα. Μαζί με την πρώτη κυρία της Κύπρου. Αντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκωσίας και ευαγή ιδρύματα.»